Јованоски во посета на Витаминка

Посетата на компании кои што ја креираат локалната економија од страна Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски започна токму од Витаминка, како компанија која што е лидер во секторот на домашниот но и на регионалниот пазар.

Целта на посетата беше запознавање со потребите на компаниите и да помогнат каде што е возможно. Според претставниците на локалната власт, посетата започна од Витаминка затоа што е компанија којашто перманентно инвестира во проширување и осовременување на своите капацитети и која што претставува врвен бренд во својата дејност. Градоначалникот Јованоски во придружба на претседателот на Советот, Миле Талевски се запознаа со производните капацитети и остварија средба со раководството на Витаминка.

„Не случајно ја одбравме за старт Витаминка, бидејќи претставува лидер во својата дејност во регионот и пошироко. Навистина сум воодушевен од начинот на нивното инвестирање и развојот на оваа компанија. Овде секој производ е бренд. Посебно морам да го издвојам брендот Стоби флипс, бидејќи го користат сите генерации. Од друга страна особено е значајно местото на Витаминка во општинава, зашто таа е општествено одговорна компанија, што ги поддржува сите културни манифестации и спортски клубови и сите го чувствуваме бенифитот што го дава оваа компанија за заедницата. Општина Прилеп ќе ја даде максимално својата поддршка на компанијата“, акцентираше градоначалникот Јованоски.

Градоначалникот и претседателот на советот беа запознаени со моменталните инвестициските процеси на компанијата, а менаџерскиот тим на Витаминка ја истакна и подготвеноста на компанијата за сестрана соработка со Општина Прилеп.

„Најпрвин сакам на градоначалникот Јованоски и на претседателот на Совет, Талески да им се заблагодарам за денешната посета, да им ветам добра соработка и поддршка на сите манифестации во градот, како што беше и досега. Во фаза се две инвестиции во Витаминка. Првата е инвестиција во фабрика број еден, каде што градиме нов фабрички ресторан за нашите вработени и ги прошируваме канцелариските простории, за да ги подобриме условите за маркетинг. И втората инвестиција е во фабрика број два, со нов магацин за готови производи на површина од 3.000 метри квадратни, современо складиште со три различни зони. Освен тоа планираме и изградба на фотоволтаици за производство на струја за објектот“, рече Сашо Наумоски, Генерален извршен директор на Витаминка.

Посетата беше проследена и од медиумите коишто исто така забележаа дека деловната политика на менаџерскиот тим на Витаминка го донесе досегашниот успех и ја истакна како стабилен стопански субјект и компанија со високо ниво на општествена одговорност.

 

Aвто слалом трка

Денот на народното востание во Прилеп беше одбележан со организирање на авто слалом трка

Косовски компании во Витаминка

Косовски компании стекнуваа знаење од Витаминка

Претставници на 17 косовски компании од прехранбената и кондиторска индустрија ја посетија Витаминка...

Витаминка на саем во Москва

Витаминка го изложува целокупниот свој производствен асортиман на најголемата специјализирана саемска манифестација за прехранбена индустрија Worldfood Москва 2018.