Витаминка повторно Superbrands

superbrands2 СООПШТЕНИЕ

Производите на Витаминка повторно со ознака Superbrands

„Цевитана“ и „Витанез“, познатите брендови на прехранбената компанија Витаминка од Прилеп се прогласени за Superbrands за 2011/2012 година. Ова признание ги верифицира напорите на менаџментот на Витаминка, да произведува квалитетни производи, по достапна цена, а истовремено ги вброи овие производи во групата на брендови од оваа фабрика кои досега веќе се закитија со ознаката Superbrands.
„Прогласувањето на Цевитана и Витанез за Superbrands е доказ дека нашето повеќегодишно вложување во производството и технологијата има позитивен ефект и е единствен начин да се добие квалитетен производ. Тоа што потрошувачите ги препознаваат и избираат токму нашите производи е доволна награда за нас, а признанието Superbrands, само ја заокружува приказната за Витаминка, како фабрика која прави производи со одличен квалитет, препознатливи и барани на пазарот“, вели Владимир Трпаноски, комерцијален директор на Витаминка.
„Витанез“ е мајонез кој годинава слави 20 години постоење на пазарот. Две децениското егзистирање докажува дека се работи за производ кој е со одличен квалитет, вкусен, а се користи како составен дел на салати или како додаток на главни јадења.
„Цевитана“ е енергетски пијалок, кој е и официјален пијалок на Македонската кошаркарска репрезентација. Тоа е инстант прашок за подготовка на освежителен витамински напиток со 9 витамини . Цевитана се подговува брзо и едноставно, ги задоволува потребите и го надополнува дефицитот од витамини во дневната исхрана.

Витаминка такси во Охрид

Производите на Витаминка стигнаа поблиску до своите потрошувачи и се дел од вистинска атракција на охридските плажи. Настанот е организиран од Тамато Маркет, Супер радио во соработка со Витаминка.

Витаминка го донира вишокот храна

Преку поддршка на проектот „Македонија без отпад - Мрежа за редистрибуција на вишок храна“ , Витаминка ќе ја донира вишокот храна што не била вклучена во производниот процес.

Проект - Фабрика на знаење

Витаминка годинава беше партнер на Универзитетот ФОН во проектот Фабрика на знаeње во кој се спојуваат студентите и бизнис заедницата на едно место, во насока на реализација на поставените задачи.