Бонитас солен чипс

Солените Бонитас се вистинско освежување во светот на чипсовите. Со својот невообичаен изглед и одличен вкус ја освојуваат македонската публика. 
 • Состав
  Дехидриран компир, компиров скроб, модифицирани скробови од компир, сончогледово масло, сол, стабилизатор: Е 471 (моно и диглицериди на масни киселини). 
 • Хранлива вредност
  3За 100 гр
   
  Енергија  - 2070 kJ/493 kcal
  Протеини - 1,9 гр
  Вкупно јаглехидрати - 57,4 гр
  Шеќер - 0 гр
  Маснотии - 28,4 гр
  Растителни влакна - 1,9 гр
  Содиум - 1,3 гр
   
  За 30 гр
   
  Енергија  - 621 kJ/148 kcal
  Протеини - 0,6 гр
  Вкупно јаглехидрати - 17 гр
  Шеќер - 0 гр
  Маснотии - 8,5 гр
  Растителни влакна - 0,6 гр
  Содиум - 0,4 гр