Диететски засладувач - Диетал

Диетал е комерцијалното име на диеталниот засладувач без калории. Тој го заменува шеќерот, има стабилна слаткост и безбедно може да се употребува секој ден.

Тој е пријатен засладувач на кафето, чајот, млекото и другите напитоци. Диеталот е особено погоден за употреба кај лица кои имаат дијабетес, како и кај оние кои водат грижа за својата телесна тежина. Треба внимателно да се употребува кај лица со фенилкетонурија.
  • Состав
    1 таблета Диетал содржи 8 mg аспартам и 8 mg ацесулфам К, а заменува 4,2 g шеќер.
  • Хранлива вредност
    Диеталот е особено погоден за употреба кај лица кои имаат дијабетес, како и кај оние кои водат грижа за својата телесна тежина. Треба внимателно да се употребува кај лица со фенилкетонурија.