Шумско овошје

Чаевите на Витаминка се добиени од квалитетни и високо ароматични плодови и билки од сончевото македонско поднебје.

Природните вкусови на нане, хибискус, камилица, шипки, зелениот чај и брусница ја сочинуваат гамата на чаеви додека јаболко и цимет, јагода и ванила и шумско овошје ја сочинуваат гамата на овошни чаеви.

Чаевите на Витаминка може да се служат и како ладен напиток.